Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2012. április 22., vasárnap

Trüffel torta

Az utóbbi időben, amikor tortát sütöttem, csak trüffel tortát készítettem, szám szerint hármat! :) Sikere töretlen, ezért Mindenkinek csak ajánlani tudom! Az íze fantasztikus, a krém egyszerűen megvan, és gyönyörűen díszíthető, mert illenek hozzá a csokidíszek és a friss gyümölcs! Személy szerint is a csoki- és gyümidíszekért vagyok oda, ha egyszer lesz esküvői tortám, annál is olyan díszítést szeretnék.... majd.... :D



Az első torta még József-napra készült, apukámnak, és 12 vendégünknek (összesen 16-an voltunk)! A másik kettő pedig húsvétra, az egyik eljegyzési ajándéknak Noéminek és Máténak, a másikat pedig vittük magunkkal az unokatesókhoz, húsvét vasárnapján! 

József-napi trüffel torta

A krém nagyon könnyű, felhabosított csokis-tejszínes, megbolondítva whisky-vel (ez elhagyható, ha gyerekek is esznek belőle) és a piskóta lágy, omlós, és kakaós!

Trüffel torta belseje

Trüffel torta

Piskóta:
8 tojás, 4 evőkanál víz, 11 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 ek. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 2 ek. keserű kakaópor, 0,5 dl étolaj, csipet só

Krém:
0,5 liter növényi tejszín, 20 dkg étcsoki (2 tábla), 0,5-1 dl whisky (ízlés szerint)

A szokásos módon piskótát sütünk, de két adagban! Így sokkal magasabb lesz a torta! Tehát, felverjük csipet sóval és a cukrok felével a tojásfehérjét (mindet), közben a tojások sárgáját a vízzel és a többi cukorral felhabosítjuk, és belecsorgatjuk az étolajat. Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport. Beleszitáljuk a tojássárgás masszába, átforgatjuk, majd óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot is. 26-os tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, és a massza FELÉT belesimítjuk. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után levesszük a hőfokot 180 fokra, és kb. fél órát sütjük, majd ezt megismételjük a másik piskótánál is! Hagyjuk kihűlni a piskótákat, majd félbevágjuk, és töltjük a krémmel.

A krémet előző nap készítjük elő (vagy ha sürgős, fél nappal előbb, mert kell neki a hűtés)! Egy edénybe beleöntjük a fél liter tejszínt (én hulalát használok), és amikor már melegszik, beletesszük az előzőleg kockákra tördelt jó minőségű étcsokit, és felolvasztjuk benne! Hűtjük egy éjszakán át, majd másnap beleöntjük a whiskyt, felverjük a robotgéppel, míg nem érjük el a kívánt állagot!

Töltjük a krémmel a piskótát, és ízlés szerint díszítjük!
Néhány tipp a díszítésre:

Eljegyzési trüffel torta



Díszítés közelről

Húsvéti és eljegyzési trüffel torta

8 megjegyzés:

Angi Angéla írta...

Ismerős ez a krém, szerintem is mennyei! Nagyon szépek a tortáid!

Farci írta...

Nagyon guszta! :))

Éva írta...

Csodásak a tortáid! De ezt most kár volt megnéznem, mert igencsak megkívántam a krémes süteményt! Nagyon jó lenne most egy szelet a tortádból!

Unknown írta...

Köszönöm szépen a kedves szavakat! Hát, mit tagadjam, én is be tudnék vágni egy szeletet, így vasárnap délután... :P

marisz57 írta...

Nagyon szép mindegyik tortád! Különlegesek a díszítések, és biztos nagyon finomak voltak!

tejszínhab írta...

Hűha! Ezek valami gyönyörűek!

Sütike írta...

Szia!!!
Bocs a csacska kérdésért,de nem igazán értem,hogy díszíted az oldalát a tortának???Tudnál ebbe segíteni???

Unknown írta...

Kedves Sütike!
Annyi csak, hogy vékonyan bekentem felvert tejszínnel, aztán ráhelyeztem azokat a kis csokiháromszögeket... Azt meg úgy csináltam, hogy egy fémtálcára vagy fémtepsire folpackot tettem, és rákentem vékonyan az olvasztott csokit (fél táblához 1 ek. olaj). Hagytam rádermedni, majd éles késsel kivágtam a háromszögeket. Azért tettem folpackot, hogy könnyen fel tudjam venni a csokidarabokat, ne tapadjanak le. Remélem tudtam segíteni, ha még mindig nem tiszta, szólj nyugodtan! :-)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...