Fincsi vaníliás teasütit készítettünk tesóval.... Tényleg nagyon finom... Az már más kérdés, hogy hogy néz ki! Mu-ha-haaaa! :D
Eredetileg egy német honlapon találtam régebben a receptet, egy link alapján, de már nem tudnám megmondani, pontosan hol. Ez egy tipikus halloween-es süti, a paksi volt Bulldogba is vittem anno október 31-én... ;) A vélemények természetesen megoszlanak róla... :D De az ízén nem érződik a külalak!!!
Kéz- és lábujjak
Koporsóban a torzók :D
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
Belekockáztam a robigépbe a margarint, hozzáöntöm a porcukrot, és a vaníliás cukrot, az aromát és a tojást is beleütöm. Gyenge fokozaton összekevertetem. A lisztet, sót, sütőport egy külön tálban keverem össze, át is szitálom. Mehet hozzá ez is fokozatosan. A kész tésztát 4 részre vágtam, és külön-külön folpackba csomagolva betettem a hűtőbe. Jó egy órát minimum hagytam. (de ha sürgős, fél óra múlva is kivehetem) Egyesével kivettem, és 20 darabra vágtam egy negyed tésztadarabot (negyedeltem, majd a negyedeket 5 részre vágtam -> 20 db) Kis hengereket formáztam, két helyen bejjebb nyomkodtam, rányomtam egy szem mandulát, és kiskéssel bevagdostam az ujjak "hajlatánál". Előmelegítettem a sütőt, majd közepes hőfokon, 170-180 fokon kb. 15 percet sültek (sütőpapíros tepsin). Vártam néhány percet, mielőtt kivettem a tepsiből. Összesen 4 gáztepsinyi adag lett. A piros és zöld az ujjakon ételfesték, tehát ehető!!! A "körmök" alá piros színű lekvárt kentem.
Reninek köszönöm a sok segítséget!!! És a jó ötletet a színezéssel kapcsolatban! Így még gusztustalanabb! :P
Koporsóban a torzók :D
Összesen: 80 db
Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
kb. 25 dkg porcukor
1 tojás
1 kk. vanília aroma
1 vaníliás cukor
kb. 65-70 dkg liszt (amennyit felvesz)
1 tk. sütőpor
csipet só
egy kistálnyi egész mandula
Belekockáztam a robigépbe a margarint, hozzáöntöm a porcukrot, és a vaníliás cukrot, az aromát és a tojást is beleütöm. Gyenge fokozaton összekevertetem. A lisztet, sót, sütőport egy külön tálban keverem össze, át is szitálom. Mehet hozzá ez is fokozatosan. A kész tésztát 4 részre vágtam, és külön-külön folpackba csomagolva betettem a hűtőbe. Jó egy órát minimum hagytam. (de ha sürgős, fél óra múlva is kivehetem) Egyesével kivettem, és 20 darabra vágtam egy negyed tésztadarabot (negyedeltem, majd a negyedeket 5 részre vágtam -> 20 db) Kis hengereket formáztam, két helyen bejjebb nyomkodtam, rányomtam egy szem mandulát, és kiskéssel bevagdostam az ujjak "hajlatánál". Előmelegítettem a sütőt, majd közepes hőfokon, 170-180 fokon kb. 15 percet sültek (sütőpapíros tepsin). Vártam néhány percet, mielőtt kivettem a tepsiből. Összesen 4 gáztepsinyi adag lett. A piros és zöld az ujjakon ételfesték, tehát ehető!!! A "körmök" alá piros színű lekvárt kentem.
Reninek köszönöm a sok segítséget!!! És a jó ötletet a színezéssel kapcsolatban! Így még gusztustalanabb! :P
3 megjegyzés:
azt hiszem ezt megvalósítom én is! köszönöm a receptet!
ettol a sutitol kiraz a hideg
ettol a sutitol kiraz a hideg
Megjegyzés küldése