Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. július 1., csütörtök

A legeslegelső Barbie tortám


Ezt a kis cuki Barbie tortát a tesókámnak csináltam még pár éve, ez volt az első, úgymond a prototípus! A díszítése teljesen minimál, de még így is el voltak tőle ájulva azok, aki látták/kóstolták! A cukordrazsék színe egy idő után elkezdett leolvadni, de még így is finom volt. A rózsaszín máz alatt egy egyszerű joghurtos-zselatinos-tejszínes kis kupola van, amit egy kerek aljú tál segítségével formáztam "szoknya" alakúra.

A készítése csak annyi, hogy folpack-kal kibéleljük a megfelelő méretű tálat. A krémet úgy készítjük, hogy pl. fél literes epres gyümölcsjoghurtból kivesszük egy üvegtálba a kb. felét, hozzákeverünk kb. 1 púpozott ek. étkezési zselatint, meglangyítjuk a mikróban, majd kevés porcukorral, a maradék joghurttal és megmosott, szeletekre vágott eperrel összekeverjük, és hozzáadunk még 2 dl keményre vert tejszínt. Ezt a krémet rétegezve babapiskótával a tálba tesszük, és a hűtőbe helyezzük néhány órára, majd tálcára borítjuk, és befedjük eperszörppel színezett (elég néhány csepp) tejszínnel, és smarties-zel. Lehet még üdítőporral is színezni úgy, hogy egy keveset vízben feloldva cseppenként hozzáadunk a tejszínhez, miközben felverjük a robotgéppel. Természetesen variálhatjuk idénygyümölcsökkel, ki is hagyhatjuk a gyümit, vagy a babapiskótát, ízlés dolga!

Tesóm (még szőkén) díszíti a megmaradt krémet

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...