Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2011. augusztus 18., csütörtök

Rózsaszín Barbie-menyasszony




Erre a tortára lélekben már legalább 1 éve készültem... :) Ugyanis barátosném, Timi és most már férje, Karesz körülbelül 1 éve jelentették be, hogy lagzi készül... És lőn, múlt szombaton el is jött a pillanat, amikor is megünnepelhettük velük azt, hogy hűséget esküdtek egymásnak! Pont augusztus 13-án, mint Edward és Bella a Twilight-sorozatból! :) Az már alap, hogy készítünk és viszünk magunkkal egy menyasszony Barbie tortát az esküvőkre, ha meghívnak minket tesómmal, de ez most különleges alkalom volt és különleges menyasszonyi ruha mintájára készült! Ugyanis nem a megszokott szűzies, fehér ruhát viselte az ara, hanem egy csinos, decens, rózsaszínűt! (meg is bámulták rendesen az utcán, amikor vonultunk :D)
Ja, még valamit: én kaptam el a csokrot... :D (és ezt megálmodta előtte a barátom... tisztára médium!) :O :P


Timi és Karesz


Menya+vőli, koszik és a násznép :P


Természetesen a díszítés is pink-fehér volt :)


Pink-teríték


A Torta:

Beszéljünk a tortáról is kicsit... a már megszokott charlotte-ot vettem alapul, nyugodt szívvel, ugyanis autóval mindössze pár perc alatt oda is értünk a tortával a helyszínre (paksi Duna Hotel). A szállítással tehát nem volt gond. Az ízét a menyasszony választotta: tiramisu ízűt.

Sütöttem egy nagy gáztepsinyi sima vizes piskótát (azt hiszem 8 tojásosat), megsütöttem a szokásos módon. Miután kihűlt, félbevágtam vízszintesen, és egy enyhén vizes konyharuhára terítettem az egyik felét, és a konyharuhával együtt feltekertem, mint a palacsintát, és úgy hagytam egy időre (így nem törik a piskóta, és könnyebben feltekerhető lesz a krémmel). Majd a másik felével is ugyanezt tettem.

Mielőtt megsütöttem volna a piskótát, elkészítettem a pudingot. Kicsit "csaltam" a tiramisunál, mert nem szerettem volna, ha tömeges szalmonella-fertőzéssel vitték volna a násznépet a kórházba... Így semmi nyers tojás, semmi mascarpone (mivel ilyenkor nem lehet megoldani azt, hogy folyamatosan hűtve legyen a torta). Sima, tiramisu ízű pudingokat főztem (3 csomaggal), kb. 1 liter tejjel és 9 evőkanál cukorral. Ezt is kihűtöttem (addig süthettem a dobostortát anyukám szülinapjára :D), majd összekevertem kb. 4 dl-nyi felvert Hulala tejszínhabbal.




A piskótákat aránylag vékonyan megkentem a krém egy részével (nem akartam, hogy kifollyon szeletelésnél), és ujjnyi vastagra felszeltem. Kibéleltem egy nagy műanyag tálat folpack-kal, és kibéleltem a piskótatekercs szeletekkel (de hagytam a tál tetejére is belőle). A maradék krém kb. 1/3-át belekanalaztam a tálba, és raktam egy sor kávéba áztatott babapiskótát, majd megint a krém 1/3-át, megint egy sor kávés babapiskóta, végül a maradék krém, és arra rá a maradék piskótatekercs.

A díszítéshez ismét pillecukor-fondantot használtunk, csak most a szokásos fehér helyett rózsaszínt! Szerencsére olyat szoktunk venni, amiben fehér és rózsaszín színű van, így most csak a rózsaszínű pillecukrokat olvasztottuk be a cél érdekében :). Mielőtt ráhelyeztük volna a szépen kinyújtott pillecukor-fondantot, bekentem vékonyan egy kevés felvert hulala tejszínnel, hogy arra szépen rásimuljon.

Köszönöm szépen Reninek, a húgomnak a segítséget, nélküle - ahogy mondani szokás -, ez nem jöhetett volna létre! :) Őt dícséri a frizura, a korona (süthető gyurmából készült!), és maga a ruhája is! A fondant receptet ITT találjátok!

A Mester koncentrálás közben :D


Koszorúslánykák szemlélik a Barbie tortát :)


A torta bemutatása a "cerimester" által


Szeletelés


Belülről

Produkciónk a menyasszonynak (Padödö - Férjhez megyek a héten :))




Még egyszer Sok Boldogságot az Ifjú Párnak! :)


7 megjegyzés:

Éva írta...

Gratulálok az Ifjú Párnak! Neked is gratulálok ehhez a csodálatos tortához! Annyira igazi, hogy ha nem látom azt a képet ahol felszeletelve van, szinte el sem hiszem! Nagyon ügyes vagy!

trollanyu írta...

Olyan valódinak tűnik, nagyon ügyes vagy:) A kislányom ilyet szeretne szülinapjára, de még nem mertem vele megpróbálkozni.

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon szép tortát sütöttél! Gratulálok az ifjú párnak!!

Angi Angéla írta...

Gyönyörű lett a torta! Gratulálok az ífjú párnak!

marisz57 írta...

Nagyon szép lett a barbi tortád! De azért meg ne orrolj rám - a menyasszony szebb volt!

Bianka írta...

Nagyon ötletes, szépséges lesz

Névtelen írta...

Aztaaa! A torta szebb, mint a menyasszony:) Fantasztikusan ügyes vagy!!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...