Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2012. április 29., vasárnap

Epres krémes

Egy könnyed, a nyarat idéző, gyorsan elkészíthető édesség, amelyből ehetnek a diétázók is, és persze Mindenki, aki szereti az epret! :) Idő szűke miatt készítettem (szakdolgozatírás közepette vagyok), na és persze azért, mert megkért barátnőm férje, hogy ajánljak valami gyors és finom édességet, amit elkészíthetne, hogy meglepje vele a drága kis feleségét... :-) (nevet nem írok, hátha még nem készült el neki) És annyira megtetszett nekem is az ötletem, hogy el is készítettem ma! :D



Annyit kellett tennem, hogy elővettem a fagyasztóból egy fél kilós csomagolt, fagyasztott, házi készítésű hájas tésztát, és kitettem a konyhapultra, hadd engedjen föl. Már két nappal előbb megvettük az epret és az eperjoghurtot. Pillanatok alatt megvan, nem kell hozzá semmilyen különleges konyhai tapasztalat, nem kell krémet főzni, és aránylag sok (24 szelet) lett nekem belőle! Természetesen hájas tészta helyett lehet vajastésztát is használni, boltit vagy saját készítésűt.



Epres krémes

Lapok: 0,5 kg hájas vagy vajas tészta

Krém: 2 nagy doboz epres joghurt (nálam danone), 2,5 dl növényi tejszín, kb. 10 szem eper, 1 kék zacskós zselatin (horváth rozis)

Tetejére: vaníliás porcukor

A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport, és kislábosban felmelegítjük. Kb. 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot, és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kisszűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki guszta ! Az íze nagyon finom lehet, elraktározom a receptedet és alkalomadtán kipróbálom !

Blogkonyha írta...

Nagyon finom krémes lehet! Ha jön az eper szezon, megsütöm..Máris mentettem! Köszi!

Gerdi írta...

Nekem is nagyon megtetszett az ötleted! Valóban egyszerű... már keresem is az alkalmat, mikorra készítsem el:-)

M@rti írta...

Mennyi finomság van itt Nálad!
Biztosan jövök még ide! :-)

Gerdi írta...

El is készítettem, csak kicsit másképp:-) Nagyon fincsi volt! Köszi az ötletet!

yoli írta...

Nagyon szép! És milyen egyszerű! :)

Kinga írta...

ki fogom próbálni ;)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...