Szeretek kitalálni saját reciket, jó, mondjuk ez nem nagy "was ist das", de azért büszke vagyok ilyenkor magamra, hogy nem szakácskönyvből, vagy gasztroblogból "loptam" az ötletet, hanem saját kis agyszüleményem... :) És ennél a tortánál már próbálgathattam az új csillagcsövemet is, ami tisztára olyan, mint az igazi cukrászoké! :D Kókuszrajongóknak kimondottan ajánlott! Elegáns és nem megszokott, mint a csoki vagy a gyümölcstorta, bátran be lehet ezt is vállalni akár egy vasárnapi ebéd desszertjeként is.
Kókusztorta a'la becca
8 tojásos vizes piskóta (receptjét lásd a régebbi bejegyzések között)
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor
Módosítottam: legjobb 2 zacsi vaníliapudinggal (vagy kb. 150 g étkezési keményítővel)
2 tojássárgája
6 dl hulala (növényi tejszín)
3 dl tejben megfőzzük a kókuszreszeléket, majd hozzákeverjük az előzőleg kikevert: 2 dl tejet, a cukrokat, a pudingporokat és a tojássárgákat, és felforraljuk, majd kihűtjük. Ezután keverjük hozzá a kb. 3 dl felvert tejszínt, de kóstoljunk, hogy elég édes-e (és ha nem, tegyünk még hozzá cukrot). Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 részbe vágott piskótánkat. Saját készítésű raffaello golyóval is díszíthetjük! A maradék tejszínnel nyomhatunk rá habrózsákat, vagy a képen látható csavart formát is akár.
8 megjegyzés:
En is akarok olyan kinyomot!!!!!!!!!!!!:P :)A tortad meseszep,nagyon ugyes vagy!
Jaj, de csodaszép! Nekem miért nem sikerült ilyenre a habzsákos díszítés? :(( Pedig mikor megvettem, azt hittem hogy jó lesz (Fackelmann). Vagy lehet hogy én vagyok béna? :(
Ez egy igazi művészeti alkotás!
Nagyon szépen köszönöm Hölgyeim! A kinyomómat úgy kaptam egy cukrász ismerősömtől, aki Solton vette a cukrász nagykerben, kb. 3-400 forintért. A sima habzsákba csak beleteszem, szorosan, nem rögzítem semmivel. Iszonyat szép dolgokat lehet vele csinálni, nem kell hozzá nagy kézügyesség! Így könnyű szép tortákat készíteni :D ;) Teszek majd fel róla képet, van belőle 2 is! :)
A krémbe teszünk 3 dl tejszínt,a maradék 3 dl hova tűnik?A diszítéshez csak nem kell annyi...
Én biza el szoktam a díszítésre is használni 3 dl tejszínt, de ha sokallod, akkor kevesebbet verj fel, és mondjuk a maradék 1-2 dl-nyi tejszínnel díszíts! Ezeken a mennyiségeken nyugodtan lehet változtatni, ezek csak irányszámok... Ha valaki mondjuk fel akarja turbózni ezt a tortát, tehet bele mondjuk ananászt, mangót, csillaggyümölcsöt, és máris egy karibi koktél hangulatát idézi! :P
Csodaszép a torta! Kipróbálnám,de sajnos nem találom a vizespiskota receptet... Tudnál egy linket küldeni vagy leírni a receptet ,mert a Feketeerdő tortádat már kipróbáltam és szeretném a te receptedet használni!
Köszönöm,Tímea
Nagyon szép! Mekkora a tortaforma,amiben készült?
Megjegyzés küldése