A minap megsütöttem mégegyszer a BAGETT-et, a nagy sikerre való tekintettel :D! Tényleg eszméletlen finom, és ha lehet, a második alkalommal még finomabb lett! Talán azért, mert közben anyu kacsát sütött, és így jó meleg, párás lett a konyha, és szuperül megkeltek a bagettek, plusz a kacsa után ők kerültek sütésre, és rögtön a forró sütő várta őket! :) Nem mellékesen nagyon jól illett a kacsához (főleg a kacsatöpörtyű-falatkákhoz)!
A készítése közben tesóm és én is fényképeztük az egyes fázisokat, amiket most szeretnék Nektek bemutatni:
Tehát először ugye az előző este készített előtésztával összedagasztjuk a tésztánkat, és megkelesztjük (recept ITT, Limarától) 4 részre vágjuk ->
Begombócoljuk, majd kinyújtjuk egyesével, kicsit oválisabb alakúra ->
Ezután a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mindkét oldalról ->
Majd "összecsipkedjük" a tésztát a tetején, ezáltal összeillesztjük, ez lesz az alja ->
Megfordítjuk, szépen elrendezgetjük őket, majd egy nagyon éles késsel bevagdossuk a tetejüket ->
2-2 bagettet sütőzacskóba fektetünk nagyon óvatosan, és hagyjuk (pl. a meleg sütő tetején) kelni, kb. 30 percig ->
Ezen a képen látszik, hogy milyen szépen megkeltek a zacskóban! Ezután egy tálkába vizet teszünk, belemártjuk a kezünk, és belespriccelünk vele a zacsikba, jó 3-4-szer, majd a zacskók száját a bagettek alá hajtjuk, hogy ne tudjon sütés közben távozni a hő ->
220 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig, közben figyeljük (de nem nyitogatjuk a sütő ajtaját), hogy milyen szépen nő és pirul ->
Óvatosan kibontjuk a zacskókat, vigyázunk, hogy a gőz ne égessen meg minket (én egyszerűen felvágtam a tetejét ollóval, és úgy vettem ki sütőkesztyűvel a bagetteket), rácsra tesszük, majd a tetejüket megspricceljük hidegvízzel ->
Nagyon kellemes illat lengte be az egész házat! A héja ropogós, a belseje laza szerkezetű, puha, tökéletes az ízharmóniája!
8 megjegyzés:
Csodásak lettek! Ügyi vagy! :))
Gyönyörűek lettek!
Kedvet is kaptam hozzá!:)
Sütőzacskó nélkül nem lehet kivitelezni???
Köszönöm szépen! Nagyon jó a recept, könnyű elkészíteni! Szerintem lehet sütőzacskó nélkül is, bár én még nem próbáltam. Vagy ha van olyan jénaid, amin van fedő, akkor abban, ha nincs, akkor két tepsit tégy egymás alá a sütőbe, a felsőre a bagetteket, az alsóba meg vizet (így jó gőzös lesz, ettől nőnek ilyen szép nagyra, lyukacsosra)!
Nagyon szép lett!!!
Ezek a bagettek gyönyörűek lettek! Köszönöm a képeket, lassan megkel a tésztám, és nem tudtam hogyan kell szépre tekerni. Most már tudom :o)
Köszönöm és gratulálok, nagyon ügyes vagy!
Margó
fantasztikus :):) elképesztő vagy :)
A sütő zacskós kelesztés, sütés nálam is bevált!
Nagyon szépre sikerültek!
Köszönöm a segítséget, nem tudtam hogy formázás, most már tudom.🌞
Megjegyzés küldése