Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2009. július 17., péntek

Boldog Szülinapot!!!

Ma van hugicám 19. szülinapja!!! Tegnap ünnepeltük, mivel ma mennek a párjával nyaralni! Elég fáradt voltam, úgyhogy nem erőltettem nagyon meg magam a torta terén, de ez sikerült most:




Erdei gyümölcsös-joghurtos, tejszínes torta


Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
4 ek. víz
9 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 ek. átszitált liszt
1 cs. sütőpor
csipet só


A szokásos módon piskótát sütünk (tojásfehérjéket felverjük a csipet sóval, a sárgákat kikeverjük kézihabverővel a cukorral és a vízzel, a lisztet a sütőporral külön tálban keverjük össze. Óvatosan összeforgatjuk először a sárgájás masszát a liszttel, majd a habbal, sütőpapíros formába öntjük, 5 percig 220 fokon sütjük, majd kb. 30-40 percig 180 fokon).


Joghurtos krém:
1 nagy doboz joghurt (bármilyen ízű, ha natúr, akkor saját ízeket is kikeverhetünk)
porcukor (ízlés szerint, nem muszáj)
1 cs. étkezési zselatin
1/2 l tejszín (nálam hulala)
gyümölcs


A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, a többit, ami a dobozban maradt, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyítjuk a mikróban (kicsit, mert hamar megolvad a műanyag doboz). Közben kiveszem a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverem a robival (szoktam hozzá porcukrot is tenni, 2-3 tk-nyit, mert az elveszi azt a kis mellékízét - mivel növényi tejszínről van szó). Összeforgatom az egészet (de hagyok ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és dobok még hozzá gyümölcsöt (most málnát raktam).


Összeállítás:

Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével. Teszünk rá kör alakú, pici babapiskótát (nem fontos), majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).

A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórtam, amit zöldségpucolóval hámoztam a csokiról. A tetején az a piros, az eperízű gumicukor (a haribo gyártja), de lehet még millió és egyféleképpen variálni!!! (mellesleg ezt imádom benne a legjobban :D :D :D )

Később teszek fel olyan képet is, amin fel van vágva, és a gyertyák is égnek :P !


1 megjegyzés:

Nyalifali írta...

Heyho:)

Hmmmm, ez egy gyümölcsös-ízorgazmus lehet:D
És még szerényen azt írod, hogy nem erőltetted meg magadat...Elképzelem, hogy milyen varázslatok készülhetnek még a kezed által:)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...