Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2009. július 21., kedd

Fahéjas csigusz

Indul a Csiga-Mánia! :D A sorozat első tagja: Fahéjas csigaaaa!




Fahéjas csiga


Hozzávalók:
75 dkg liszt átszitálva
2 tk. só
85 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
75 g margarin (vagy vaj)
2 tojás+folyadék --> 375 g-nyi legyen
3-4 dkg élesztő (száraz vagy friss)


Töltelék:
3 ek. olvasztott margarin
110 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
1,5 ek. fahéj


Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalókból, a szokásos módon! (én szokás szerint átengedem a munkát a robigépnek) Duplájára kelesztjük a tésztát langyos, nem huzatos helyen! (a mikró legalacsonyabb fokán menjen 5 percig, utána még hagyjuk benne egy jó fél órát). Ezután kinyújtjuk, ne túl vékonyra, de ne legyen túl vastag se! Megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a fahéjas cukorral, feltekerjük szorosan. 3 cm széles csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és kelesztjük még. 180 fokon sütjük, kb. 15-20 perc alatt megsül! Végül porcukorral szórjuk! Jó étvágyat hozzá! :D


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...