Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. április 12., hétfő

Húsvéti csokitorta

Idén húsvétra ezzel a csokitortával készültem. Hagyományosan ellátogattunk Ozorára a rokonokhoz, én meg fél úton azon imádkoztam, hogy ne nyomódjon meg a csomagtartóban a tortám, mire odaérünk, ugyanis marhára csúszkált a műanyag-búrás-tortatartóban... meg is lett az eredménye, de nem volt vészes :) csak az oldala nyomódott meg. Mindegy, a lényeg az, hogy készült róla kép még a "balesete" előtt, meg még ráadásul ízlett is mindenkinek.



Hozzávalók:

Piskóta: 7 tojás, 9 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 ek. víz, 1 sütőpor, 6 ek. liszt, 2 ek. étkezési keményítő, 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Szokásos módon piskótát kell sütni: tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal meg a vízzel kézi habverővel, hogy habos, világos massza legyen, a szárazanyagokat pedig összekeverjük egy másik, száraz tálban. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük. Beleszitáljuk a szárazanyagot a tojássárgájás masszába, lazán összeforgatjuk, majd mehet bele a tojáshab, de óvatosan, mert összeesik. Előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon 5 percig, majd levesszük a hőfokot 180 fokra, és még kb. fél órát kell sütni. 26 cm-es tortaformában sütöttem, az aljára szabtam sütőpapírt. Amikor megsült, kiveszem, egy 10 percig hagyom, majd kiveszem a formából, leveszem a papírt és rácsra teszem hűlni. Másnap érdemes felhasználni, meg félbevágni is.

Krém: 2 cs. csokipuding, 7 dl tej, 6-7 ek. cukor, kevés rumaroma, csipet fahéj, 1 tábla étcsoki, 3 dl felvert Hulala.
Pudingot főzünk, beleolvasztjuk a tábla csokit, meg az aromát és a fahéjat is belekeverjük. Lehet beletenni még egy icipici szerecsendiót is, aki szereti. Teljesen kihűtjük (érdemes ezért előző nap megfőzni), néha megkeverjük, de ne fakanállal, mert átveszi az ízét! Mármint a krémnek lesz faíze, amit hugi ki nem állhat. Eztán keverjük hozzá a felvert tejszínt, és megkóstoljuk, hogy elég édes-e.

Összeállítás: Félbevágjuk a kakaós piskótát, rátesszük a fele krémet, majd egy sor babapiskótát, aztán megint a krém jön, de hagyjunk egy keveset a torta oldalára. Majd jöhet a díszítés, nekem a torta odalára daráltdió van szórva, a tetején magozott cseresznyebefőtt van, azon zselatin, körbe pedig habrózsák.
Sokszor úgy díszítek, hogy keresgélek a google képkeresőben tortákat, és ami megtetszik, abból beépítem az ötleteket a saját tortadíszítési módszereim közé, hát ez a torta is így született. :) Jó étvágyat hozzá! És mégegyszer: érdemes ezt a tortát előző nap előkészíteni (piskóta, krém), és köv. nap összeállítani és fogyasztani!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia! a diót hogy szorod az oldalára? előre is köszi a válaszod kati

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...