Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. május 26., szerda

Karamellatorta

Nemcsak szép, de finom krémes, lágy a krémje, igazi nyalánkság. :) Sokan lehet, hogy úgy csinálják, hogy cukrot olvasztanak --> karamellizálnak, de én maradok inkább a belvárosi orvosról elnevezett márka karamellpudingjánál. Abból is a tejkaramella ízesítésűre "esküszöm"! Két képet töltöttem fel a recihez, hátha valakinek ezzel tudok segítséget adni, ötletet nyújtani a díszítéshez, bár egyik sem professzionális, inkább csak kísérletezgettem.




Karamellatorta a'la becca
Süssünk 26-os tortaformában 8 tojásos vaníliás piskótát (1 kanál cukor helyett tegyünk bele 1 zacsi vaníliáscukrot)
Krém: 2 zacskó tejkaramellaízű puding (dr. 5ker) 7 dl tejben, 6-8 kanál cukorral (ízlés szerint)
Hagyjuk, hogy kihűljön a krém, majd keverjünk hozzá kb. 3-4 dl felvert tejszínhabot óvatosan, és ezzel töltsük meg a 3 felé vágott piskótát. A krémet használhatjuk a torta külsejének díszítésére is, de tejszínhabbal is variálhatjuk. A legegyszerűbb dísz, ha bonbont teszünk a tortára, vagy megszórjuk mogyoróval, esetleg csorgatunk rá olvasztott csokit. Ki-ki saját ízlése szerint variálhatja!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...