Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. május 18., kedd

Mónika szelet

Tudom, talán nagyképűen hangzik, de ezt a sütit saját kreálmánynak tartom, de persze tudom, nem én találtam fel a spanyol viaszt, tőlem függetlenül is biztos már megcsinálták ezt az egyszerű de mutatós süteményt, én mégis büszke voltam magamra, mikor megszületett, teljesen fejből, recept nélkül... Így hát innen a név, de ha bárkinek reklamációja támadna, írjon bátran!

Mónika szelet


Mónika szelet (sajátnak vélem :) )
Hozzávalók:
2 db vizespiskóta a gáztepsiben (kb. 4-4 tojásosak)
A 4 tojást különválasztom, a fehérjét felverem egy csipet sóval, a sárgáját kikeverem 5 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és 1 ek. vízzel; a 6 ek. lisztet összekeverem 1/2 cs. sütőporral, majd beleszitálom a sárgájás masszába, és összeforgatom a tojásfehérje felvert habjával; 200 fokra előmelegített sütőben sütöm 5 percig, majd leveszem 180 fokra.
Kétféle krém: csokis és vaníliás pudingos-tejszínes krém
2 db pudingot megfőzök 6 dl tejben, kb. 4 evőkanál cukorral, kihűtöm, majd hozzákeverek kb. 3 dl felvert tejszínhabot, és ellenőrzöm, hogy elég édes-e. megkenem a kihűlt piskótákat, a tetejére csokimázat öntök, majd ha megszilárdult, habrózsát és pirított mogyorószórást teszek.

5 megjegyzés:

andi írta...

Nagyon guszta :)!

szindi írta...

Gratulálok,nagyon finomnak néz ki!:)

Wise Lady írta...

A mindenit! Lehetsz is büszke!

Névtelen írta...

Szia!

Szeretném elkészíteni ezt a sütit és lenne pár kérdésem, ami számomra nem egyértelmű a leírásból.
1. Milyen ízű pudingport használsz ezekhez a krémekhez?
2. Összesen 2 csomag pudingport használsz fel, vagy 2-t a csokishoz és 2-t a vaníliás krémhez?

Köszi a választ előre is!

Vera

Névtelen írta...

Én sem értem a krém készitését,Gratula,ügyes vagy,és büszke lehetsz !!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...