Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. július 1., csütörtök

Barbie tortám vol.5


Ő az én legújabb büszkeségem, 2010. június 26-ára készítettem Erikának és Fercsinek, akiknek ezúton is gratulálok még egyszer, és nagyon sok boldogságot kívánok! :)
Most először mertem kipróbálni a fondant bevonatot, mivel rájöttem, hogy eddig mi volt a hiba... Valahogy az én receptemből kimaradt a vaj... pfff... anélkül meg az a helyzet, hogy nagyon nehéz formázni, hamar kiszárad, és hát csak kínlódás az egész. Úgyhogy most megosztom még egyszer a Pillecukorfondant JÓ RECEPTJÉT, és kéretik kipróbálni, mert gyönyörűen lehet vele dolgozni! :)

Pillecukorfondant
14 dkg pillecukor (más néven Marshmallows, ha jól írtam)
2 ek. víz
28 dkg átszitált porcukor
1 dkg fehér vaj
A pillecukrot kivajazott magasfalú, hőálló tálba tesszük, és melegítjük a mikróban 1-1 percig, amíg teljesen el nem olvad, közben keverjük vajjal kent kanállal. Ha elolvadt, ami kb. 2-2,5 perc, akkor hozzáadjuk apránként a porcukrot először kanállal, később, mikor már hűlt valamennyit, gyúrhatjuk kézzel, és belegyúrjuk a vajat is. Én amikor kinyújtottam, egy tiszta gyúródeszkát megszórtam étkezési keményítővel, akkor nem ragadt, és folyamatosan szórtam rá a keményítőt, ha úgy láttam, hogy kell. Ettől selymes lett a felülete. Ehhez a tortához én dupla mennyiséget gyúrtam be, de még így is maradt egy kisebb tortára való adag, amit duplán, folpackba becsomagolva a hűtőbe helyeztem. Ha majd kell, akkor egy pillanatra bedugom a mikróba, és elvileg ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint frissen.

Erika és Fercsi a menyasszony Barbie-val

Szóval dagadt a májam a büszkeségtől, még a nevemet is bemondták, hogy én csináltam! :) Sőt, még egy számot is küldtek nekem, a Solymos Tóni "harmónikás" számát :D
Eredetileg szép fehéret szerettem volna, és a lehető legfehérebb vajjal gyúrtam össze, mégis csak egy ilyen törtfehér színt sikerült összehozni. Azért így is jó :)
Most olyan magasra sikerült megcsinálni a szoknya részt, hogy nem kellett kivenni a baba lábait (mellesleg ez olyan fajtájú volt, hogy csak egy drasztikusabb "amputálás" segített volna), így a baba magasságához kellett igazítani a tortát. A belseje ismét charlotte, sárgabarackos piskótatekercs, belül tejszínes-kapuccsínós-csokis krémmel. 3 csokipudingot főztem krémnek, bele egy kis rumaroma + kapuccsínó por.
Azt olvastam, hogy a bevonat alá porcukros vajkrémet kell kenni, de én inkább egy egyszerűbb megoldást választottam: felvert tejszínnel vontam be. Így a fondant annyira puha maradt, hogy szépen lehetett szelni a tortát. A hűtést is jól bírja, nem kezd el gyöngyözni a felülete.
Külön ki kell, hogy emeljem a kiegészítőket, Reni húgom csinálta a fátylat és az ékszereket, mestermunka! Gratula Tetyókám!

 Fátyol, fejdísz, nyaklánc, karkötő

8 megjegyzés:

Niki írta...

A sok Barbie torta közül ez tetszik a legjobban....Gyönyörű:))))

Unknown írta...

Köszi Niki! Nekem is ez a kedvencem, asszem nehéz lesz überelnem, de majd kiötlök valami még sokkal szebbet ;) a következő talán már uszályos lesz! :D

Hajni írta...

Gyönyörű!!Mester vagy!

szindi írta...

Hát ez gyönyörű lett,nagyon ügyes vagy!:)

Atkáriné Terike írta...

Gratulálok! Gyönyörű munkák! Jó ,hogy megtaláltalak! Üdvözöllek:Terike

Izabell írta...

Nagyon tehetséges vagy! Ez gyönyörű!
www.itsbellatime.blogspot.com

Névtelen írta...

Én már csináltam ilyen fondantot de nem jött össze ! Ez mért nem sikerűlt?

Névtelen írta...

Nagyon szép a torta bizti, hogy finom volt. Amugy aki(k) csiánlta(ták) az(ok) is ügyi(k) volt(ak)!! :D :D

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...