Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. november 12., péntek

Bagett formázása és sütése lépésről-lépésre

A minap megsütöttem mégegyszer a BAGETT-et, a nagy sikerre való tekintettel :D! Tényleg eszméletlen finom, és ha lehet, a második alkalommal még finomabb lett! Talán azért, mert közben anyu kacsát sütött, és így jó meleg, párás lett a konyha, és szuperül megkeltek a bagettek, plusz a kacsa után ők kerültek sütésre, és rögtön a forró sütő várta őket! :) Nem mellékesen nagyon jól illett a kacsához (főleg a kacsatöpörtyű-falatkákhoz)!


A készítése közben tesóm és én is fényképeztük az egyes fázisokat, amiket most szeretnék Nektek bemutatni:
Tehát először ugye az előző este készített előtésztával összedagasztjuk a tésztánkat, és megkelesztjük (recept ITT, Limarától) 4 részre vágjuk ->


Begombócoljuk, majd kinyújtjuk egyesével, kicsit oválisabb alakúra ->


Ezután a hosszabbik oldalánál feltekerjük, mindkét oldalról ->



Majd "összecsipkedjük" a tésztát a tetején, ezáltal összeillesztjük, ez lesz az alja ->



Megfordítjuk, szépen elrendezgetjük őket, majd egy nagyon éles késsel bevagdossuk a tetejüket ->

2-2 bagettet sütőzacskóba fektetünk nagyon óvatosan, és hagyjuk (pl. a meleg sütő tetején) kelni, kb. 30 percig ->

Ezen a képen látszik, hogy milyen szépen megkeltek a zacskóban! Ezután egy tálkába vizet teszünk, belemártjuk a kezünk, és belespriccelünk vele a zacsikba, jó 3-4-szer, majd a zacskók száját a bagettek alá hajtjuk, hogy ne tudjon sütés közben távozni a hő ->


220 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig, közben figyeljük (de nem nyitogatjuk a sütő ajtaját), hogy milyen szépen nő és pirul ->


Óvatosan kibontjuk a zacskókat, vigyázunk, hogy a gőz ne égessen meg minket (én egyszerűen felvágtam a tetejét ollóval, és úgy vettem ki sütőkesztyűvel a bagetteket), rácsra tesszük, majd a tetejüket megspricceljük hidegvízzel ->


Nagyon kellemes illat lengte be az egész házat! A héja ropogós, a belseje laza szerkezetű, puha, tökéletes az ízharmóniája!

7 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Csodásak lettek! Ügyi vagy! :))

Anyatigris írta...

Gyönyörűek lettek!
Kedvet is kaptam hozzá!:)
Sütőzacskó nélkül nem lehet kivitelezni???

Mónika alias becca írta...

Köszönöm szépen! Nagyon jó a recept, könnyű elkészíteni! Szerintem lehet sütőzacskó nélkül is, bár én még nem próbáltam. Vagy ha van olyan jénaid, amin van fedő, akkor abban, ha nincs, akkor két tepsit tégy egymás alá a sütőbe, a felsőre a bagetteket, az alsóba meg vizet (így jó gőzös lesz, ettől nőnek ilyen szép nagyra, lyukacsosra)!

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Nagyon szép lett!!!

mardzso írta...

Ezek a bagettek gyönyörűek lettek! Köszönöm a képeket, lassan megkel a tésztám, és nem tudtam hogyan kell szépre tekerni. Most már tudom :o)
Köszönöm és gratulálok, nagyon ügyes vagy!
Margó

Névtelen írta...

fantasztikus :):) elképesztő vagy :)

Olgis írta...

A sütő zacskós kelesztés, sütés nálam is bevált!
Nagyon szépre sikerültek!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...