Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2011. augusztus 9., kedd

Első és biztosan nem utolsó dobostortám

Ő volt számomra a "nagy mumus"! :) Féltem tőle, bevallom őszintén, mindig halogattam, hogy majd egyszer... Macerásnak tűnik, hogy külön-külön megsütni 6-7 lapot, aztán még ott van a krém is, amit gőz fölött kell kevergetni, aztán a vajjal kihabosítani... És a teteje! Jesszus! :) Az az igazi "big challenge"!
De nekiláttam, mert volt egy igen erős motivációm: megígértem kedvesemnek, hogy készítek neki egyet a szülinapjára, ugyanis ez a kedvenc tortája! :)
Pontosan egy hónappal ezelőtt tartottuk a szülinapi házibulit, medencézéssel, bográcsos babgulyásfőzéssel egybekötve... Íme a dobostorta:



Nem lett díjnyertes a külseje, de hát első próbálkozásra én meg voltam elégedve magammal... főleg az íze, ami vitte a pálmát! :P 

Rögtön, ahogy anyukámnak megemlítettem, hogy a nyáron fogok dobostortát sütni, felcsillant a szeme, és megkért, hogy az ő szülinapjára is készítsek majd egyet... ami hamarosan itt is van! Holnapután újra nekiállok ennek a finomságnak, remélem újra sikerülni fog! :)

A sütést megelőzően végeztem egy kis kutatómunkát az interneten, hogy vajh' melyik recept szerint készítsem... Megakadt a szemem Macikonyha dobostortáján, és nagyon nem bántam meg, hogy az alapján sütöttem! :P

Én annyiban tértem el (a saját "bénázásom" miatt) a recepttől, hogy 7 lap helyett 6-ot sikerült csak összehoznom, és kicsit a teteje másabb lett (amikor vágtam szét a cikkeket a karamell leöntése után, véletlenül az egyik rátapadt a másikra... így nem lett olyan szép, és kevesebb is került rá emiatt a tetejére).



A receptet itt találjátok meg: DOBOSTORTA / Macikonyha
Csak ajánlani tudom, nagyon-nagyon-nagyon finom torta, és mindenképpen megéri a ráfordított időt és energiát! :)

Néhány fázisfotó:



Anyukám szülinapjára így sikerült életem Második Dobostortája! :) Isteni finom volt, és nagyon feldobta az oldalán a pirított mandulaszirom! :P



5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon mutatós lett

marisz57 írta...

Én is így vagyok a dobostortával mint te, egyre csak halogatom.
A tied szerintem jó lett!

Éva írta...

Nagyon szép lett a tortád! Nem tudom hogy miért, de én sem merek hozzá fogni, pedig a kisebbik lányomnak ez a kedvence. Decemberben lesz a szülinapja lehet hogy rászánom magam . Mindkárt áttanulmányozom a leírást, ha nem bonyolúlt megpróbálom!

trinity írta...

Szépséges!!!

Unknown írta...

Köszönöm szépen a dicséreteket! :) Marisz és Éva, szerintem nem érdemes halogatni, próbáljátok ki, ha van rá időtök! Nagyon megéri! Én azóta, amióta megcsináltam, hallgatom a barátaimtól, hogy milyen finom volt! :P

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...