Nagyon rég nem töltöttem fel új receptet, de közben volt egy lánybúcsú és egy esküvő, nem is akárkiké, az Évit már általános óta ismerem, és a Mike-ot is kb. 5 éve! Szóval egy hatalmas lánybúcsút sikerült összehoznunk, majd arról is bővebben írok, de az egy jóval hosszabb bejegyzés lesz majd... ;)
Ezt a sütit az esküvőre sütöttem (többek között), már szerdán elkészült, ez egy tipikusan olyan, ami nagyon hamar megvan, és még bő egy hét múlva is puha, de komcsi! :D Asszem még szerdán is sikerült találnom egy szeletet belőle a rengeteg aprósüti között, de teljesen rendben volt!
Régebben nagyon sok receptet összegyűjtöttem, txt-be mentettem, és mellé a süti képét is, és mappákba rendeztem. No, így bukkantam rá erre a deákmézes receptre, ki tudja honnan, csak a nevet írtam mellé: Pűcske! Szóval köszi Pűcske! :)
Deák-mézes (Pűcske)
Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 ekanál olvasztott méz, fél cs. sütőpor, fahéj ízlés szerint (én olyan kkanálnyit szoktam), 10 dkg darabos dió, 1-2 kanál víz.
A tojássárgáját, cukrot, olvasztott mézet habosra keverni, lisztet, sütőport, fahéjat összekeverni, majd hozzá a cukros tojássárgához, a vízzel lazítani. Óvatosan beleforgatni a felvert tojásfehérjét, végül a darabolt diót. 2 őzgerincsütőre szétosztani (vajazni-lisztezni a formát előtte), 180 fokon tűpróbáig, barnulásig sütni, tetejét porcukrozni.
3 megjegyzés:
Nagyon tetszenek a süteményeid,főleg ez,de feltétlenül kell bele a méz mellé ennyi cukor?Nem merem cukor nélkül megcsinálni,mert hátha nem sikerül.Üdv.:Erzsébet
Szia Erzsébet!
Még nem próbáltam CSAK mézzel, de szerintem nyugodtan ki lehet hagyni a cukrot, vagy legalábbis csökkentheted a mennyiségét, mert a cukor általában "lehúzza" egy kicsit ezeket a típusú sütiket. Szeritem magasabb, lazább lesz kevesebb cukorral! :) (a neten utánanéztem, vannak cukormentes piskóták is, annyi a különbség, hogy magában nem olyan finom, de a méztől fincsi lesz ;))
Ezt én is kinéztem már magamnak, szuper recept!! Megpróbálom majd csak mézzel készítve! :)))
Megjegyzés küldése