Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. október 30., szombat

Deákmézes

Nagyon rég nem töltöttem fel új receptet, de közben volt egy lánybúcsú és egy esküvő, nem is akárkiké, az Évit már általános óta ismerem, és a Mike-ot is kb. 5 éve! Szóval egy hatalmas lánybúcsút sikerült összehoznunk, majd arról is bővebben írok, de az egy jóval hosszabb bejegyzés lesz majd... ;)
Ezt a sütit az esküvőre sütöttem (többek között), már szerdán elkészült, ez egy tipikusan olyan, ami nagyon hamar megvan, és még bő egy hét múlva is puha, de komcsi! :D Asszem még szerdán is sikerült találnom egy szeletet belőle a rengeteg aprósüti között, de teljesen rendben volt!
Régebben nagyon sok receptet összegyűjtöttem, txt-be mentettem, és mellé a süti képét is, és mappákba rendeztem. No, így bukkantam rá erre a deákmézes receptre, ki tudja honnan, csak a nevet írtam mellé: Pűcske! Szóval köszi Pűcske! :)


Deák-mézes (Pűcske)


Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 ekanál olvasztott méz, fél cs. sütőpor, fahéj ízlés szerint (én olyan kkanálnyit szoktam), 10 dkg darabos dió, 1-2 kanál víz.

A tojássárgáját, cukrot, olvasztott mézet habosra keverni, lisztet, sütőport, fahéjat összekeverni, majd hozzá a cukros tojássárgához, a vízzel lazítani. Óvatosan beleforgatni a felvert tojásfehérjét, végül a darabolt diót. 2 őzgerincsütőre szétosztani (vajazni-lisztezni a formát előtte), 180 fokon tűpróbáig, barnulásig sütni, tetejét porcukrozni.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon tetszenek a süteményeid,főleg ez,de feltétlenül kell bele a méz mellé ennyi cukor?Nem merem cukor nélkül megcsinálni,mert hátha nem sikerül.Üdv.:Erzsébet

Unknown írta...

Szia Erzsébet!
Még nem próbáltam CSAK mézzel, de szerintem nyugodtan ki lehet hagyni a cukrot, vagy legalábbis csökkentheted a mennyiségét, mert a cukor általában "lehúzza" egy kicsit ezeket a típusú sütiket. Szeritem magasabb, lazább lesz kevesebb cukorral! :) (a neten utánanéztem, vannak cukormentes piskóták is, annyi a különbség, hogy magában nem olyan finom, de a méztől fincsi lesz ;))

Mézigörl írta...

Ezt én is kinéztem már magamnak, szuper recept!! Megpróbálom majd csak mézzel készítve! :)))

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...