Ez a kis szépség a másik délelőtt díszített torta... Ennél nagyon furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy milyenre sikerült belülről! :) De ezt már sajna nem fogom megtudni, mert már elvitték, és kedves ismerőseink fogják felvágni és megenni...
Ez kicsivel nagyobbacska, mint a másik torta, ez a közepes méretű tortaformámmal készült (így sülhettek egyszerre a zsúrtortával...). Egyébként 3 tortaformám van: egy 26 cm átmérőjű, egy 24 cm-es, és egy kicsike, 18-as (ez a zsúrtorta).
A belsejét olyan szisztémával csináltam, hogy a szeletelésnél hasonló legyen, mint a sakk-minta... Paint-ben lerajzoltam, hogyan is készült a tölteléke (a vörös a meggyes töltelék, a fehér a tejszínhab):
Feketeerdő torta:
Piskóta: 6 tojásos kakaós vizespiskóta (receptjét lásd itt: PISKÓTA, azon belül is a receptnél, a végefelé) Csak arra ügyelj, hogy az arányok is növekednek! 6 tojáshoz 3 ek. víz, 8 ek. cukor, 1 van. cukor, 5 ek. liszt, 2 ek. étkezési keményítő, 2 ek. keserű kakaópor, 2/3 sütőpor
Meggyes krém:
1 üveg (bolti) magozott meggybefőtt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1-2 ek. cukor, csipet fahéj.
A meggyet lecsepegtetjük szűrőn, felfogjuk a levét, és főzünk belőle pudingot. (Tej helyett befőttlevet használunk, de ugyanúgy készül, mint a mezei puding.) Összekeverjük a meggyel, és a fahéjjal, hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, és a fenti paint-es kép alapján betöltjük a tölteléket. Én a meggyeset kiskanállal rakosgattam rá, a tejszínt meg habzsákból nyomtam. Kb. 1,5 dl felvert tejszín ment bele. Plusz még kellett a díszítéséhez is kb. 2 dl-nyi.
A szélét bevontam csokidarával ("egérkakival") :D, mégpedig oly módon, hogy fogtam bal tenyeremmel a tortát az aljánál, egy tálca fölé tartottam alacsonyan, és egy másik tálból pedig finoman dobáltam rá a jobb kezemmel a csokidarát... Ami lepotyogott, azt felfogta a tálca. Összegyűjtöttem, és ismét szórtam az oldalára, közben forgattam, amíg körbe nem értem.
A tetejét elosztottam 12 részre, habrózsákat nyomtam rá. 12 szem meggyet kivettem a befőttesüvegből, jól lecsepegtettem, több szalvéta közé tettem, forgattam, hogy felszívja a nedvességet róla (különben beszínezné maga alatt a tejszínhabot, és az nem mutatna valami jól).
A spaklis módszerrel (a Milka tortánál már kifejtettem bővebben az előző bejegyzésemben) készítettem a torta közepére a csokit. Ez sima derby márkájú étcsoki volt, kb. 60 g-nyi, 1/2 ek. étolajjal.
13 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki guszta! Így elolvasva egy kicsit számom az a krém pakolás bogyolult, de majd átnézem még! Ezt a krémet ismerem meggylével csak nem vaníliapudingot szoktam hanem epret, de nagyon finom! Nagyon finom lehet ez a torta!:)
Nagyon szép lett
Gyönyörű és guszta nagyon!
Nagyon ügyes vagy!
Köszönöm szépen Lányok!!!! :) Nagyon jól esik az elismerés! :P
Szia Becca! Látom, te is inkább tejszínes tortákat részesíted előnyben, csodaszépek a munkáid :) Rendszeres olvasód leszek, ha nem baj :) Ha gondolod, nézz be Te is hozzám :)
Éppen ezt a torta receptet kerestem és el is készítem Nagyon jó az oldalad imádok rajta böngészni további sok sikert!
Becca! Nagyon tetszik az oldalad! Sok ötletes dolgot találtam nálad! Tetszenek a torták (különösen a Barbis torták), de a malackás falatkák is jópofák. Majd még jövök :)
Kedves Mónika!
Légyszíves nézz be hozzám, egy díjat szeretnék átadni.
ELKÉSZÍTETTEM ÉN IS NAGYON FINOM LETT!
Szia Becca, kérlek segíts a hozzávalók arányában. Nekem 24 cm-es tortaformám van, abban szeretném megsütni a hétvégén. Szerinted ezzel a hozzávalói mennyiséggel is beletehetem, vagy duplájára kellene emelnem mindenből az adagolást? Még nem sütöttem tortát, de szívesen kipróbálnám, ráadásul szülinapra egyből. Köszönöm válaszod előre is! üdvözlettel, Margó
Mi az a "recik" és a "cerimester"? Ennyire azért ne spóroljunk már!
Mekkora torta formában sült ez? 24-es?
Megjegyzés küldése