Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. november 2., kedd

Gombát, valaki? :)

Amikor megláttam Ms. Poppy ennivalóan édes gombáit, azonnal beleszerettem! Alig vártam, hogy összejöjjön néhány tojásfehérje és 1-2 szabad óra, amikor birtokba vehetem a konyhát a gombácskákkal! Egyszerűen imádnivalóak! (Egyébként úgy alakult, hogy a lánybúcsúra is tudtam kóstolót kirakni belőle...)




Habcsók gomba (Ms. Poppy a konyhában)

Hozzávalók: 2 tojás fehérje, csipet só, pár csepp citromlé, 5 ek. kristálycukor (az egyik lehet egy csomag vaníliás cukor)
A kalapok aljára: fél tábla csoki, 1 ek. olaj

Részletes elkészítési útmutató Ms. Poppy-nál a linken, én csak dióhéjban írom le:
A tojásfehérjéket felverjük robotgéppel a sóval, majd hozzáadjuk a citromlevet, és apránként a cukrot. Akkor jó, ha belemártjuk az ujjunkat, és szépen csúcsosodik rajta a hab. 100 fokra előmelegített sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük. Sütőpapíros tepsibe nyomjuk habzsákból, ha van kinyomófejünk, akkor azzal, ha nincs, akkor egy kemény zacskó sarkát vágjuk ki. A kalapoknak laposabb korongokat nyomunk, a tepsire merőlegesen tartva, a száraknak pedig magasabb, csúcsosabb halmokat. A kalapok tetejét elsimíthatjuk vizes ujjal, hogy sima legyen.
Én rögtön dupla adagot csináltam, egyszerre két tepsivel, és tovább is kellett szárítanom, kb. 2 órát. Végül csokimáz segítségével összeragasztjuk a szárt a kalappal, és le is kenjük ecsettel a kalapok alját. Nagyon jó kis délután elfoglaltság! :)


Kér valaki egy kis csiperkét? :)

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Eszméletlen jól néznek ki!:-)Ötletes nagyon!

Ms. Poppy írta...

:)) Szuper jól néznek ki, én kérek!
Örülök, hogy ennyire megtetszettek, és kipróbáltad.

Ditta tortái írta...

Szia!

Nagyon ötletes habcsókok,meg van a karácsonyi formám:)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...