Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. november 8., hétfő

Müzli házliag - 38. VKF!



Bevallom, ez az első Vigyázz, Kész, Főzz!, amire bejegyzést írok! Hétvégén végignéztem, milyen témában indult eddig ez a gasztro-játék (mert ugye nem verseny, csak a magunk és egymás szórakoztatására találta ki 2007. januárjában Chili & Vanilia, aki Zsófi :), úgyhogy úgy döntöttem, én is "beszállok".

Rágódtam egy ideig, hogy milyen étellel nevezzek be, de mivel éppen a hétvégén kapóra jött, hogy müzlit csináltam, így a házilag készült változatával szeretnék most "debütálni".

Ódákat tudnék róla zengeni! :D Én amúgy is nagy müzli-fan vagyok, és így, hogy magam csináltam ---> összeválogattam, pirítottam, légmentes helyre zártam, stb. még sokkal nagyobb katarzist okozott a fogyasztása! Ropogós, friss, és tényleg válogatott összetevőkből áll (ez egy reklámszöveg is lehetne, de ez most TÉNY). Gondoltam, még elférne benne egy kis étcsoki darabolva, de azt majd legközelebb, így is tartalmaz mindent, mi szem-szájnak ingere! :)

Megpirítva

Müzli házilag (by becca)

Hozzávalók: 2 bögre zabpehely, 25 g vaj, csipet só, 1 kk. fahéj, 1/4 bögre nádcukor, 1/4 bögre méz,  1 cs. kalifa diákcsemege, 1 tk. szezámmag, 1 tk. lenmag, 1 ek. napraforgómag, 2 bögre kukoricapehely, aszalt füge, szárított "gyufa" alma

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A vajat, a mézet és a nádcukrot összeolvasztjuk mikróban, elkeverjük. A zabpelyhet a fahéjjal és a sóval elvegyítjük egy tálban. Ráöntjük a vajas-mézet, és elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. 10 percet pirítjuk, közben 2-3 percenként megkeverjük, mert hamar túlpirulhat!
Közben kiválogatjuk a diákcsemegét, külön az aszalt gyümiket (a nagyobb darabokat aprítjuk), külön a mandulát, külön a kesudiót és a mogyorót. A mandulát 3 részre vágjuk, és hozzáadjuk a piruló keverékhez. Még 5 percet pirítjuk, közben kevergetjük.
A mogyorót, kesudiót, szezámmagot, lenmagot, napraforgómagot is hozzáadjuk a müzlinkhez, és jöhet még 10 perc pirítás. Ne feledjük 2-3 percenként ismét kevergetni!
Végül a kukoricapelyhet adjuk hozzá, és 5 percre visszatoljuk a tepsit a sütőbe. Ha letelt, kivesszük, és hagyjuk kihűlni! Végül az aszalt gyümiket (sárgabarack, szilva, mazsola, alma, füge) adjuk hozzá!
Jól záródó üvegbe tesszük, hogy ropogós maradjon! Fogyaszthatjuk tejjel, vagy anélkül! Jó étvágyat hozzá! :)


3 megjegyzés:

Edó írta...

Ez írtó príma Becca!Én is nagyon szeretném,bár annyira nem vagyok műzlis.Ebben tényleg benne van minde,ami szem-szálnak ingere..csokit én is tennék bele:)

Névtelen írta...

Jó lenne ha valódi súlyok lennénk kiírva ,én pl googleztam vagy 20 percig mire a megfelelő dkg -at kialakítottam.

Unknown írta...

Ennél a receptnél véleményem szerint nem is igazán kell betartani a mennyiségeket, legalábbis nem szigorúan! Azt és annyit tehet bele mindenki, amit szeret! Én pl. legutóbb elhagytam a cukrot, nem kell a plusz szénhidrát! :) (Egyébként az általam használt bögre 2,5 dl-es.) Szóval bocsesz, h nincsenek konkrét mennyiségek grammra átváltva.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...