Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. november 12., péntek

Virágformájú ishler


Találtam Edónál egy nagyon jónak ígérkező ishler receptet, gondoltam ki is próbálom, de izibe'! :) És olyan édesek a gyerekek, ahogy gyúrják, szaggatják... Nagyon-nagyon fincsi süti! Ajánlom Mindenkinek!  Szerintem karácsonyig még tuti készítek belőle egy adagot: mert 1: finom, 2: sokáig eláll, 3: jó sok lesz belőle! (Ja, és mért virágformájú? Mert a legnagyobb pogácsaszaggatónk is kicsi, és így dizájnos szerintem.:))



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 15 dkg daráltdió, 15 dkg porcukor, 1 tk. fahéj, baracklekvár, 1 tábla csoki, 2 ek. vaj

A lisztet, a puha vajat, a diót, a porcukrot és a fahéjat összegyúrkásszuk (én tettem még bele egy pici sütőport és 1 kis pohár natúr joghurtot, a megszokás miatt, de ki is lehet hagyni). Utána hűtőbe dugjuk legalább 1 órára. (én benn felejtettem úgy 3-ra) Majd kivesszük a felét (anyukám közben beszállt segíteni, és kinyújtotta nekem úgy fél cm vékonyra), kiszaggatjuk a virágokat, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben, kb. 190 fokon világosra sütjük.
2-2 db-ot összeragasztunk lekvárral. Szerintem a legjobb a baracklekvár hozzá, de ízlés dolga, ki mit szeret, ill. milye van otthon. Én úgy szoktam, hogy házi lekvárt összekeverek mikróban felmelegített sütésálló lekvárral, mert az jó zselés...
Tetejére olajjal elkevert olvasztott csokit kenünk/csorgatunk.

3 megjegyzés:

Edó írta...

Most megkívántam:)Nagyon nagy kedvencem.Jól néz ki virágosan is,elvégre bármilyen formája lehet,az íze ugyanolyan isteni:)

Ms. Poppy írta...

Nagyon szépek lettek. Nálunk is kedveltek a linzer és isler típusú sütik, egyszerre mindig jó nagy adagot gyártok, úgyis eláll.:)
A legegyszerűbben szerintem úgy lehet bevonni, hogy a már összeragasztott islert fejjel lefelé az ember belemártja a csokiba, így szép sima lesz a felülete.

eperis írta...

óóóó ez isteni!!!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...