Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2011. február 12., szombat

Sós, "telejóval" muffin

Tesóm a barátjával pókerpartira készült a haverjukhoz, így valami egyszerű, gyors és finom nassolnivalót vitt volna... így esett a választásunk erre a sós muffinra. Nagyon frankó szilikonos muffinformánk van elspájzolva, így abban készültek ezek a kis sütik! Az egyik rózsa alakú, a másik napraforgó! Nekem személy szerint a rózsás jobban tetszik, mert az valahogy különlegesebben néz ki! De az ízén az sem változtat, ha hagyományosban sütjük meg! :)



Sós, "telejóval" muffin
- Alaprecept, plusz a hűtőben, spájzban fellelhető finomságok: kolbász, felvágott, reszelt vagy darabolt sajtok, hagyma (fokhagyma, póré, vörös, stb.), paprika, paradicsom és egyéb zöldségek

Alaprecept

"Nedves" hozzávalók: 1 csésze tejföl, 8 ek. olaj, 4 tojás, só, bors, majoranna, bazsalikom, stb.

"Száraz" hozzávalók: 4 csésze liszt, 1 cs. sütőpor

Összekeverjük a "nedves" és "száraz" összetevőket külön is, majd együtt is, és annyi tejjel lazítjuk, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk (kb. 1-1 és 1/2 csészényi), belekeverjük a hűtőből, spájzból vadászott, aprított finomságokat, és beleadagoljuk a muffinformák 3/4 részéig a masszát. Előmelegített, kb. 190 fokon sütjük!

Szilikonos formába nem kell se zsiradék, se sütőpapír, könnyen kijön majd a muffin, miután megsült!
A hagyományos, fém formákat nem árt, ha vékonyan kikenjük margarinnal, zsírral vagy olajjal, és egy pici lisztet is hinthetünk bele (biztos, ami biztos alapon).

2 megjegyzés:

kempfcandi írta...

Nagyon szépek!

D. Gabriella írta...

Nagyon jol hangzik :) biztosan finom is ,majd kiprobálom én is :) Legyen szép napod Gabi :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...