Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2011. február 8., kedd

Szilveszteri röfik

Sajnálom, hogy mostanában nagyon eltűntem, és nem töltöttem fel a megígért új recepteket! Az viszont nagyon jól esett, hogy többen is szóltak, hogy várják, és hogy jó lenne, ha tovább dolgoznék a gasztro-blogomon! :)
 Úgyhogy Hölgyeim és Uraim, jövök egy új recepttel!

Részeg disznók egy rakáson :)

Igazából már régóta ki szerettem volna próbálni ezeket a malacokat, csak megvártam a megfelelő alkalmat! És ez egy szilveszteri házibuli volt! A szándékomat maximálisan elértem vele: kiváló sör- és borkorcsolyának bizonyult, és még mosolyt is csalt az arcokra ez a nem hétköznapi pogácsa!


Szilveszteri röfik / nlc topik (nem csak szilveszterre)

Hozzávalók: 1 kg átszitált liszt, 1 kocka margarin, 2 ek. zsír, 1 ek. cukor, 6 tk. só, 2 zacsi szárított élesztő, 2 dl tejföl, kb. 2 dl tej, 2 tojás, reszelt sajt (ízlés szerint), tökmag.
A lisztet a cukorral, élesztővel, sóval összekeverjük. A margarint a zsírral megolvasztjuk picit, majd hozzákavarjuk a tojást (az egyik fehérjét kihagyjuk), a tejfölt és valamennyi reszelt sajtot. Összegyúrjuk rugalmas tésztává (annyi tejjel, amennyi még nem teszi ragacsossá). Hagyjuk langyos, huzatmentes helyen kelni 1 órát. Vékonyra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk az alábbi ábra szerint:


A fejre helyezzük az orrot, benyomjuk egy ecset nyelével, hozzáillesztjük a füleket, plusz a tökmagokat a szemeknek. Lekenjük tojásfehérjével őket, majd hideg sütőbe dugva, 205 fokon aranybarnára sütjük.

1 megjegyzés:

Fela írta...

Vár nálam egy díj, nézz át :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...