Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2009. november 5., csütörtök

Toszkán csoda-csokis

Ez a Nők lapja café, sütik-képpel fórumon (is) nagyon elhíresült recept, eszméletlenül finom és csokis, könnyű elkészíteni, kívül picit ropogós, belül lágyabb. Tetyókám kedvence, de most nem ehet, mert fogyózik, háháhááá :D



Toszkán csokitorta (nlc)
Hozzávalók:

20 dkg csoki (2 táblányi) lehet ét és/vagy tej is
20 dkg margarin
15 dkg cukor (eredeti receptben 30 dkg van, szerintem az túl sok)
10 dkg liszt
6 tojás

Először bekapcsolom a sütőt 180 fokra. A csokit felolvasztom kis nyeles lábosban a margarinnal :P jeee, vigyázok, ne égjen oda! Ha nem vagyok lusta, vízgőz felett olvasztom, akkor tutkó nem lesz baj! A tojásokat a cukorral robigéppel jó habosra kevertetem, majd fakanállal hozzákeverem az átszitált lisztet, és miközben visszateszem a robigép alá, és elindítom, belecsorgatom az olvasztott, langyosra hűlt csokis-margarint! A kapcsos tortaforma aljába vágok sütőpapírt (oldalára nem), beleöntöm a masszát, mehet be a sütőbe, kb. 35-40 percre!
A tetejére kreatívkodhatunk bármit! Ennél egy ovis-módszerrel, papírból kivágott hópehely volt a sablon... Van, aki leönti csokival... hááát, szerintem így is elég csokis :)
Ettük már vaníliafagyival, nahh, sztem azzal a legjobb, plusz még megszórjuk valami guszta gyümivel, úgy nagyon király lesz! :D

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Becca!
Kipróbáltam, de valamit nagyon elszúrhattam mert nagyon lapos lett. Az íze az viszont még így is szupi!
Évi

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...