Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. május 26., szerda

Raffaello torta

Szeretek kitalálni saját reciket, jó, mondjuk ez nem nagy "was ist das", de azért büszke vagyok ilyenkor magamra, hogy nem szakácskönyvből, vagy gasztroblogból "loptam" az ötletet, hanem saját kis agyszüleményem... :) És ennél a tortánál már próbálgathattam az új csillagcsövemet is, ami tisztára olyan, mint az igazi cukrászoké! :D Kókuszrajongóknak kimondottan ajánlott! Elegáns és nem megszokott, mint a csoki vagy a gyümölcstorta, bátran be lehet ezt is vállalni akár egy vasárnapi ebéd desszertjeként is.





Kókusztorta a'la becca

8 tojásos vizes piskóta (receptjét lásd a régebbi bejegyzések között)
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor
Módosítottam: legjobb 2 zacsi vaníliapudinggal (vagy kb. 150 g étkezési keményítővel)
2 tojássárgája
6 dl hulala (növényi tejszín)

3 dl tejben megfőzzük a kókuszreszeléket, majd hozzákeverjük az előzőleg kikevert: 2 dl tejet, a cukrokat, a pudingporokat és a tojássárgákat, és felforraljuk, majd kihűtjük. Ezután keverjük hozzá a kb. 3 dl felvert tejszínt, de kóstoljunk, hogy elég édes-e (és ha nem, tegyünk még hozzá cukrot). Ezzel a krémmel töltjük meg a 3 részbe vágott piskótánkat. Saját készítésű raffaello golyóval is díszíthetjük! A maradék tejszínnel nyomhatunk rá habrózsákat, vagy a képen látható csavart formát is akár.

8 megjegyzés:

Edó írta...

En is akarok olyan kinyomot!!!!!!!!!!!!:P :)A tortad meseszep,nagyon ugyes vagy!

Névtelen írta...

Jaj, de csodaszép! Nekem miért nem sikerült ilyenre a habzsákos díszítés? :(( Pedig mikor megvettem, azt hittem hogy jó lesz (Fackelmann). Vagy lehet hogy én vagyok béna? :(

Wise Lady írta...

Ez egy igazi művészeti alkotás!

Unknown írta...

Nagyon szépen köszönöm Hölgyeim! A kinyomómat úgy kaptam egy cukrász ismerősömtől, aki Solton vette a cukrász nagykerben, kb. 3-400 forintért. A sima habzsákba csak beleteszem, szorosan, nem rögzítem semmivel. Iszonyat szép dolgokat lehet vele csinálni, nem kell hozzá nagy kézügyesség! Így könnyű szép tortákat készíteni :D ;) Teszek majd fel róla képet, van belőle 2 is! :)

Névtelen írta...

A krémbe teszünk 3 dl tejszínt,a maradék 3 dl hova tűnik?A diszítéshez csak nem kell annyi...

Unknown írta...

Én biza el szoktam a díszítésre is használni 3 dl tejszínt, de ha sokallod, akkor kevesebbet verj fel, és mondjuk a maradék 1-2 dl-nyi tejszínnel díszíts! Ezeken a mennyiségeken nyugodtan lehet változtatni, ezek csak irányszámok... Ha valaki mondjuk fel akarja turbózni ezt a tortát, tehet bele mondjuk ananászt, mangót, csillaggyümölcsöt, és máris egy karibi koktél hangulatát idézi! :P

Tímea írta...

Csodaszép a torta! Kipróbálnám,de sajnos nem találom a vizespiskota receptet... Tudnál egy linket küldeni vagy leírni a receptet ,mert a Feketeerdő tortádat már kipróbáltam és szeretném a te receptedet használni!

Köszönöm,Tímea

KicsiDí írta...

Nagyon szép! Mekkora a tortaforma,amiben készült?

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...