Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2009. június 21., vasárnap

Legfinomabb csokismuffin :)

Nem vagyok muffin-mániás, de ez a csokismuffin nagyon TUTI!!! Elronthatatlan, mindig ugyanolyan szuperül feljön, és fincsi! Sőt, tetszés szerint variálható is... Például pudinggal vagy sütésálló lekvárral tölthetjük, csokival, aszalt gyümivel, dióval felturbózhatjuk!



Csokimuffin

Hozzávalók:

12 dkg margarin
25 dkg cukor
1 van.cukor
2 tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
kb.1 dl tej
Ízlés szerint kakaópor, étcsokikocka darabok

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Először a "nedves" hozzávalókat keverjük ki lazán. A margarint meglangyítjuk a mikróban, hozzákeverjük a cukrokat és a tojásokat. Külön tálba tesszük a "száraz" hozzávalókat, a lisztet, sütőport és a kakaóport (kb. 2 evőkanálnyit), és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd összeforgatjuk. Tejet annyit adjunk hozzá, hogy kb. nokedlitészta állagú tésztát kapjunk. Ezután mehet bele a többi hozzávaló, ha szeretnénk diót, almadarabkákat, mazsolát, csokidarabkákat, stb. tenni bele. A muffinsütőbe tegyünk papírkapszlikat, ha nincs, margarinozzuk ki, és picit lisztezzük. Kb. 3/4-ig töltsük masszával a mélyedéseket. Ha tölteni szeretnénk, akkor tegyünk masszát a negyedéig, tegyünk bele sütésálló lekvárt, egy kis kockát, vagy egy púpozott kávéskanálnyi sűrű pudingot (elég, ha egy fél csomaggal főzünk ki hozzá 2 dl tejjel), majd fedjük be muffintésztával a tölteléket, hogy 3/4-ig érjen a mélyedésben. Ha már pirul a teteje, akkor körülbelül jó is!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...