Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2009. június 21., vasárnap

Pillecukorból rózsát...

Tipikusan az az eset állt fenn nálam, hogy hiszem, ha látom... Kevés reményt fűztem ahhoz, hogy én ebből a nyúlós-ragacsos cuccból olyasmi masszát tudok "varázsolni", ami hasonlít a marcipánhoz! És hasonlóképpen tudok majd gyurmázni vele :) És valóban így van! Csak bátran bele kell vágni!!! :)

A pillecukor rózsa készítése képekben:






A recept:


2 nagy marék pillecukrot beleteszek egy mély, hőálló tálba, amit előtte kimargarinozok (elég az olcsó fajta margarin is), és hozzáteszek még két evőkanál vizet. Fél percig melegítem a mikróban, majd kiveszem, és megkeverem egy margarinos kanállal (nagyon ragad, azért), ismét vissza fél percre. Vigyázzunk, mert nagyon megdagad, szinte ki akar futni a tálból! És a tál nagyon forró lesz, sütőkesztyűvel, vagy ronggyal fogjuk meg! Addig melegítem, míg fel nem olvad, kb. 2 perc. Kb. 28 dkg porcukrot keverek hozzá fokozatosan, és kb. 2-3 dkg vajat vagy margarint (ez azért kell, hogy ne kezdjen el repedezni). Várok kicsit, amíg meg nem hűl, és gyurmaszerű nem lesz, hogy már kézzel is tudom gyurkászni. Fontos, hogy szórjuk meg és gyúrjunk bele étkezési keményítőt, mert az felszívja az olvadt porcukor által keletkezett nedvességet! Használhatjuk úgy a keményítő port, mint a tésztáknál a lisztet...
Tipp: ha folpack között nyújtjuk ki, akkor biztos nem ragad le a fondant!
Ha esetleg megkeményedne munka közben, dugjuk vissza megint kicsit a mikróba, és megint gyúrható lesz!


Itt van egy videó, ami sokat segíthet (én is hasonlóképpen készítettem el legutóbb):
http://www.youtube.com/watch?v=Uzp3XfhUpQ4


Kell egy erősebb zacskó, és kis golyókat kell gyúrni, majd szétlapítani a szirmokhoz.


Első pillecukor rózsáim (nem a legszebbek, de gyakorlás teszi a mestert... :D ):



A legutóbbi művek:


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia

nekem az lenne a gondom, hogy megcsináltam úgy ahogy te írtad a fondant de az a gondom hogy nekem nagyon ragad, s nem tudtam emiatt szép rózsákat csinálni, pedig már gyúrtam bele majdnem fél kg porcukrot. hol rontottam el?

Névtelen írta...

talán ezt az oldalt nem nézi aki üzemelteti?????

Unknown írta...

Pardon, elkerülte a figyelmemet ez a bejegyzés! Nos, a porcukortól sajnos egyre ragacsosabbá válik a massza, ezért kell hozzá étkezési keményítőt gyúrni, ami felszívja az olvadt cukor nedvességét. Sajnos, grammra pontos mennyiségeket nem tudok írni, ez is olyan, hogy ki kell kísérletezni. De tényleg nem nehéz, ha egyszer sikerül, utána már nem lesz vele gond! Ez még egy régebbi recept, úgyhogy módosítottam, hogy jó legyen! Köszönöm az észrevételt! :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...