Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. szeptember 10., péntek

Házi krémes

Kedvesem elhintette, hogy enne olyan nagyon fincsi házi krémest, tudom ugye, azt, amelyik lapos... :) Én meg "vettem a lapot", és megleptem egy nagy tepsi krémessel, mikorra jött! Előző este kivettem a mélyhűtőből a mutter által készített hajtogatott hájastésztát, és egy éjszaka alatt felengedett. Persze lehet bolti levelestésztából is csinálni, de mi hájasból szoktuk. Ennek az adagnak elég volt a fele is, mert késhegynyi vékonyra kell nyújtani hozzá a 2 db lapot. A másik feléből csináltam baracklekváros-diós párnácskákat...
Mivel már este volt, mire fényképeztem a sütiket, ezért csináltam egyet vakuval, és egyet nélküle... döntsétek el, melyik a jobb :) Jahh, egyébként nagyon ízlett Kedvesemnek is, meg a család többi tagjának is (már aki volt olyan szerencsés, hogy megkóstolhatta... nekünk, diétázóknak ez sajna nem fér bele :( )

 Lekváros-diós párnácskák


Házi krémes szelet (vaku nélkül)


Házi krémes szelet (vakuval)
Házi krémes (családi recept)

Hozzávalók: 1 csomag hájas lap (vagy bolti levelestészta)

Késhegynyi vékony lapokat nyújtunk (2-t), és kizsírozott gáztepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Mielőtt sütjük, meg kell szurkálni villával, hogy ne púposodjon fel a tészta. Gyorsan megsül, figyeljünk oda rá, halványbarnán jó!

Krém: 3 csomag vanília puding, 50 g liszt, 7 tojás sárgája, 4 cs. vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1,1 liter tej, 7 tojás fehérje, csipet só, porcukor (a tetejére)

A pudingot, lisztet, tojássárgákat, van. cukrokat, és a fele cukrot kikeverjük 3 dl tejjel kézi habverővel csomómentesre, a többi tejet feltesszük forralni egy nagy edényben. Közben felverjük a gépi habverővel keményre a tojások fehérjét egy csipet sóval, és lassan hozzá adjuk a cukor másik felét is, így verjük tovább, míg elég kemény nem lesz. Ha forr a tej, beleöntjük a pudingos masszát, megfőzzük, félrehúzzuk. Még melegen hozzákeverjük két részletben óvatosan a tojáshabot. A két lap közé kenjük a krémet, tetejét megszórjuk porcukorral. A tetejére úgy érdemes rátenni a lapot, hogy előre felvágjuk négyzet alakúra, amekkora szeleteket akarunk majd vágni, hogy ne nyomódjon össze a krém szeletelésnél. (én 3x4 négyzetet vágtam) Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :)

1 megjegyzés:

Ildy írta...

Nagyon jól néz ki. Természetesen én is jobban szeretem a házi krémest, mint azt a kemény habos izét. Ügyes vagy!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...