Teljesen más sütinek indult eredetileg, de szokás szerint megvariáltam, így már nagyon nyomokban sem hasonlított az eredeti receptre, így hát elneveztem az íze után szerintem nagyon is helyesen madártej szeletnek :) A tetejét külön feldobja a sok-sok csokikarika rácsurgatva, majd roppanósra megszilárdulva! A piskótája ami talán nem átlagos, mivel a szokásos piskóta összetevőkön túl tettem bele darált mákot és kókuszreszeléket... Viszont a sárga krém imádnivaló! Sűrű, vaníliás, krémes... mi kell még? :D
Madártej szelet a'la becca
Hozzávalók a piskótához: 9 tojás fehérje, csipet só, 220 g cukor, 75 g darált mák, 3 ek. kókuszreszelék, 4,5 ek. liszt, 1 tk. sütőpor
Nagyon óvatosan bánjunk a felvert fehérjével, mert könnyen összeeshet! Tehát a sóval felverjük a tojásfehérjét, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd ha már jó kemény a hab, finoman hozzáadjuk az átszitált lisztet, amit a sütőporral elvegyítettünk, majd a mákot és a kókuszt is. Tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben (kb. 190 fokon)
Krém: 9 tojás sárgája, 12 ek. cukor, 3 ek. vaníliás puding, 3,5 dl tej, vaníliás cukor, tejszín (kb. 2 dl felverve)
Ezekből krémet főzünk: a sárgákat kikeverjük kézi habverővel a cukrokkal és a pudingporral egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük forrni, ha forr, beleöntjük, és forrásig kavargatjuk, majd kihűtjük. A felvert tejszínnel elkeverjük.
Tetejére: kb. 3 dl felvert tejszín ízlés szerinti porcukorral, plusz olvasztott csoki
Voilá!
1 megjegyzés:
Valahol olvastam és azóta alkalmazom: A tojás fehérjéhez teszek 1 evőkanál balzsam ecetet és ez fantasztikus kemény habot csinál. Péter
Megjegyzés küldése