Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. szeptember 18., szombat

Variációk linzerre

Hogyan tudunk egyfajta tésztából sok-sokféle süteményt készíteni? Hát nagyon egyszerűen! Begyúrunk egy jó nagy adag linzert, majd onnantól lehet gyártani a sok dióhabos kosárkát, lekváros virágot, csokis kekszeket, és amit csak képzeletünk megálmodik! Így a végén olyan, mintha egy lakodalmas sütistálcánk lenne...

Variációk linzerre

Balról jobbra: dióhabos kosárkák, párizsi krémmel töltött habos korongok, lekváros virágok, csokis falatkák, csokis-kókuszos kekszek, csokis szívek

Linzer - tuti jó recept

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin (1 kocka), 12,5 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, csipet só, 1 kk. sütőpor, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl. 
A margarint elővesszük a hűtőből 1 órával a tészta összeállítása előtt, így már kellően puha lesz. A lisztet szitáljuk, és elegyítjük a sütőporral és sóval. Rugalmas tésztát gyúrunk. 1/2-1 órára a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva. 
Én egyszerre csak a negyedét vettem ki a hűtőből, mert a kézmelegtől nagyon megpuhul a tészta, és az nem jó. Kb. fél centi vékonyra nyújtottam, szaggattam, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben sütöttem. A kosárkáknál diónyi gombócokat nyomkodtam a formákba, lekvárral kentem az aljukat, és a megmaradt 2 tojásfehérjét felvertem kb. 2 ek. cukorral és csipet sóval, majd daráltdiót kevertem óvatosan hozzá egy kanállal, megtöltöttem a formákat (24-et), és sütöttem.
Párizsi krém (nagyon jó kis töltelék!)
20 dkg cukor + 1 dl tejszín --> pár percig főzzük, majd hozzáadunk 9 dkg kakaóport és 5 dkg vajat. Ha kihűlt, 10 dkg vajjal kihabosítjuk és adunk hozzá pár csepp rumaromát. Fontos, hogy vaj legyen! (de ha minden kötél szakad, lehet margarin)


Csak lekvárosvirág (dupla adag linzerből lett közel 100 db)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Ez nagyon jó ötlet! Egy tésztából többfélét!
A csokis falatkák, csokis-kókuszos kekszek, csokis szívek mind párizsi krémmel van megtöltve? A fotón látható sokféle süti 1 adag tésztából készült? Ez az adag párizsi krém elég ennyi sütihez?
Anita

Mónika alias becca írta...

Szia Anita!

Gondolkodnom kellett, hogy ez 1 adag tészta volt e... mert amikor csak lekváros virágot sütöttünk, akkor a dupla adagból kilencvenvalahány virág lett... De szerintem itt is dupla adagot gyúrtam be, mert a 24 db kosárkához is nagyobb diónyi golyók kellettek! A párizsi krémből megmaradt kb. a fele, azt beletöltöttem nápolyilapok közé! És igen, a felsorolt sütik közé mind ezt a krémet töltöttem!

Névtelen írta...

Ezek a linzerek nagyon jól néznek ki és a receptje is nagyon jó,ezt fogom sütni..

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...