Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. szeptember 3., péntek

Madártej szelet a'la becca

Teljesen más sütinek indult eredetileg, de szokás szerint megvariáltam, így már nagyon nyomokban sem hasonlított az eredeti receptre, így hát elneveztem az íze után szerintem nagyon is helyesen madártej szeletnek :) A tetejét külön feldobja a sok-sok csokikarika rácsurgatva, majd roppanósra megszilárdulva! A piskótája ami talán nem átlagos, mivel a szokásos piskóta összetevőkön túl tettem bele darált mákot és kókuszreszeléket... Viszont a sárga krém imádnivaló! Sűrű, vaníliás, krémes... mi kell még? :D


Madártej szelet a'la becca

Hozzávalók a piskótához: 9 tojás fehérje, csipet só, 220 g cukor, 75 g darált mák, 3 ek. kókuszreszelék, 4,5 ek. liszt, 1 tk. sütőpor
Nagyon óvatosan bánjunk a felvert fehérjével, mert könnyen összeeshet! Tehát a sóval felverjük a tojásfehérjét, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd ha már jó kemény a hab, finoman hozzáadjuk az átszitált lisztet, amit a sütőporral elvegyítettünk, majd a mákot és a kókuszt is. Tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben (kb. 190 fokon)
Krém: 9 tojás sárgája, 12 ek. cukor, 3 ek. vaníliás puding, 3,5 dl tej, vaníliás cukor, tejszín (kb. 2 dl felverve)
Ezekből krémet főzünk: a sárgákat kikeverjük kézi habverővel a cukrokkal és a pudingporral egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük forrni, ha forr, beleöntjük, és forrásig kavargatjuk, majd kihűtjük. A felvert tejszínnel elkeverjük.
Tetejére: kb. 3 dl felvert tejszín ízlés szerinti porcukorral, plusz olvasztott csoki

Voilá!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valahol olvastam és azóta alkalmazom: A tojás fehérjéhez teszek 1 evőkanál balzsam ecetet és ez fantasztikus kemény habot csinál. Péter

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...