Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. szeptember 8., szerda

Megraktuk a máglyát

Azaz a klasszikus máglyarakás! Most különösen jól sikerült a tetejére a hab: szép barackrózsaszín, magas, stabil, de remegős! :)

 Háborgó habhullám :)


Máglyarakás (F.Nagy Angéla receptje alapján)

Hozzávalók: 6 szikkadt kifli vagy 1 kisebb kalács, 5 tojás, 1/2 liter tej, 6 ek. cukor, 1 cs. van. cukor, 5 dkg vaj v. margarin, 3-4 szem alma, fahéj, 10 dkg darált dió, mazsola, citromlé, sárgabarack lekvár.

Karikákra vágjuk a péksüteményt, beletesszük egy tálba. A tojássárgáját kikeverjük az olvasztott vajjal a van. cukorral, 4 ek. cukorral és a langyos tejjel. Ráöntjük a kiflikre vagy a kalácsokra és hagyjuk, hogy beszívja. Beletesszük egy kisebb kivajazott tepsibe és lelapogatjuk. Megszórjuk a daráltdióval, megkenjük a tetejét baracklekvárral (ízlés szerint) és megszórjuk a mazsolával. Meghámozzuk, felszeljük az almát, megszórjuk kis fahéjjal és rátesszük a kiflikre. A sütőben elősütjük kb. 180 fokon (kb. 1/2 óráig). Közben keményre felverjük az 5 tojás fehérjét 2 ek. cukorral és kb. 2 ek. baracklekvárral (plusz csipet sóval). Megkenjük a sütemény tetejét, majd tovább sütjük, míg szép rózsaszín nem lesz.

Egy szelet máglyarakás

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta! Ez az egyik kedvenc ételem!

Ildy írta...

Csudaszépek a hullámok! Ügyes.

Unknown írta...

Köszönöm szépen! (a hullámokhoz meg csak egy evőkanál hátulja kell :) )

Névtelen írta...

Én a tojásfehérjéhez málnalekvárt szoktam tenni...
Igazán extrém élmény, ha a fogaink közé kerül
egy-egy magocska...

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...