Üdvözöllek a gasztroblogomon! Kellemes időtöltést és nézelődést! Becca

2010. szeptember 24., péntek

Csokis-tejszínes-mézes-krémes

Rámtört a vágy, hogy valami finom, bevált receptből alkossak egy teljesen új ízvilágot/süteményt, némi változtatással, no meg az is benne volt, hogy Kedvesem kedvenc süteményei a csokisak, de ezeknek minden vállfaja! (ahogy ő mondja, kedvencem a csokitorta, meg annak a kistestvérei: négerkocka, rigójancsi, sachertorta...!) :D Úgyhogy megszületett a csokis-mézes-krémes, és valami eszméletlen finom! Ki kell majd kísérleteznem a diabetikus, ápdét 1-es verzióját, mert ezt nem lehet kihagyni - én legalábbis képtelen voltam rá, tesóm bírta csak ki -, mert annyira csábító, még úgy is, hogy az első jópár szelet nem nézett ki szépen, kicsit elcsúsztak a rétegek, de fél nap hűtőben ücsörgés után már egész szépen lehet szelni (plusz kell egy nagggyon éles kés). Egyébként szerintem hasonlít a rigójancsira... de mégis más.

Jöjjenek a képek:





Csokis-tejszínes-mézes-krémes (a tejszínes-mézes-krémes csokis variációja)

Hozzávalók a tésztájához:
10 dkg porcukor
5 dkg vaj v. margarin
1 ek. méz
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kevés tejföl (kb. 1 dl)
35 dkg liszt
3 ek. kakaópor

A cukrot, vajat, mézet mikróba dugom, meglangyítom, hozzáadom a tejfölt, elkeverem, beleütöm a tojásokat, majd beleszitálom az előre összekevert lisztet, sz.bikarbónát és kakaót. Tésztát gyúrok belőle, 2 részre osztom, kicsit pihentetem, majd gáztepsi méretűre nyújtom. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm zsírozott tepsi hátulján (vagy olyan zsírozott tepsiben, amiből könnyen kicsúsztatható a megsült lap, mint a 2. képen). Gyorsan sül!

Hozzávalók a krémhez:
3 csomag csokipuding
3 tojás sárgája
9 ek. cukor
9 dl tej
1 tábla étcsoki
pár csepp rumaroma
1 kocka szobahőmérsékletű ráma
10 dkg porcukor
1/2 l hulala

A tojássárgákat beleteszem egy tálba, összekeverem a pudingporral, cukorral, kevés tejjel, majd megfőzöm, beleolvasztom a csokit és hozzáadom az aromát, kihűtöm. Kikeverem robigéppel a margarint a porcukorral, majd apránként hozzáadagolom a pudingot, szép sima krémem legyen. Felverem a tejszínt.

Tetejére: 1 tábla csoki, 1-2 tk. étolaj
Összeállítása egyszerű: kakaós lap, csokikrém, tejszín, kakaós lap, csokimáz


3 megjegyzés:

szindi írta...

Nálam díjazott lettél,nézz be hozzám érte!:)
Ez a sütid is nagyon finomnak tűnik:)

Chef Viki írta...

Hú de durva!!! Ki bírna ennek ellenállni? :-))


Pároddal egyetértek: ami csokis, csak jó lehet :-)

Névtelen írta...

Jaj, de finom lehet!

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...